Vad är chanserna här.. ?
Man köper en gammal, sliten husvagn. Den har solblekta, blå gardiner och ett antal gardinringar ojämnt fördelat. Det sitter – av någon anledning – några extra plastkrokar på husvagnsväggarna.
Man har samlat brickband en rad år. Samlingen ligger i en papplåda under sängen. Hur många, vet man inte. Man köper fler när man ser dom på loppis:ar och när de dyker upp på nätauktioner. Man har några metallkrokar i en liten påse nånstans..
Man reparerar taket på den gamla husvagnen, tvättar bort smuts, ligger på magen i 30 graders värme och kollar installationer, skriver pressmeddelande och beställer merchandise..
4 dagar innan världspremiären, börjar man ta fram papplådan och betraktar de vackra banden. Man räknar dom; totalt 90 stycken!
Man börjar i den ena ändan av husvagnen med att hänga upp brickbanden i gardinringarna, ett i taget. Man supplerar med krokar som fanns i husvagnen och dom man hade i den lilla påsen. Man hoppas att allt blir fint, snyggt – och  harmoniskt.
Det magiska inträffar när man har kommit hela vägen runt och frågar sig själv vad har jag kvar?‘ och ser att det finns 4 brickband – och 4 krokar !!
Du kanske tycker det är löjligt.. men det var jag som stod där i en liten husvagn på en stor åker mitt i norra Skåne, mitt i världen och kände naturens matematik och meningen med livet (samtidigt!) och tackade Gud. För brickbandsmuseet.
🙂 🙂 🙂
.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *