Vilken fin öppningshelg vi hade 9-10 juni ! Sol, glädje, kaffe o brickband…

Besökarna var mest lokala som ville stödja initiativet. Bland annat ett gäng som kom direkt efter kyrkogång söndag – det kändes som en välsignelse. Vädret var också det; Museidirektören hade bett många böner dessangående – hon fick så mycket sol, att det kändes torrt i halsen – och varmt i museihusvagnen 🙂
Det kom också en journalist och en representant från en nättidning – fina artiklar har skrivits!
På cyklar kom 2 tyska turister. Dom hade varit i Vittsjö förra sommaren och köpt något på Malenes dåvarande loppis, kände igen namnet och enades om att åka till museet. Är säker på att vi ses nästa sommar också – oavsett projektet! På frågan vad brickband heter på tyska, svarade dom: Det finns inget ord, vi har aldrig sett brickband före. Det bevisar att brickband är skandinaviska.

Det kom ett par som inte riktigt hörde entrépriset, dom liksom bara smög omkring, men tog sig väldigt god tid. När dom skulle köra iväg, ropade biljettdamen ‘Ni glömde betala!’ – men dom hade inga pengar, sa dom. Fattiga såg dom absolut inte ut. Vi pratade sen om, att ett sånt beteende inte fick prägla dagen negativt – vi lät det passera…
Söndag, kort tid efter att vi hade stängt, kom en bil rusande. Museidirektören var mycket trött och orkade inte ta emot fler besökare. Men det var en lokal kvinna som berömde initiativet, berättade att hon hade städat i sin mammas hus och kom för att skänka 3 brickband och 2 brickor till museet !! Även Margrethe och Maggie blev tårögda.. När vi sedan fattade att denna kvinna var familj med paret som fick fribiljetter, var det som att pusslet lade sig. Alla var förlåtna. Allt var bra.

Den alkoholfria champagne lördag kväll satt bra. Det blev en lyckad helg; Brickband är smala, men intresset finns! Det mobila museum ska ut o visa samlingen på olika platser redan denna sommar/höst!

Tack igen Hässleholms kommun för ekonomiskt stöd, tack Linkan (som äger åkern där museet står), tack Malenes mamma som hade åkt från Danmark (där brickband heter ‘bakkebånd’) för att vara med om nånting unikt.

Tack!
/Margrethe, Maggie & Malene


Maggie, mamma och Margrethe – innan alla museibesökare kom


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *