Nu när sommarturistsäsongen är över, verkar det som Öland andas lugnt igen. Eller hämtar andan tills nästa battle: Skördefesten! Årets evenemang där antallet ‘öbor’ i en vecka multipliceras med 12! Jag har varit här som gäst, lite försiktigt 2018, jag ser mycket fram emot att delta i rollen som museidirektör. Du kan läsa om Sveriges största höstfest på www.skordefest.nu

Av en Kastlösa-kompis fick jag denna underbara bricka:


När festen är över blir Öland ett ensamt och allvarligt ställe med kall vinter.. NEJ – det var ett skämt! Kanske blåser vinden kallt, men dom (vi) som är här året-om börjar nog gå ner i varv, hitta på något mysigt, träffa varann. Och sen kommer planeringen för nästa säsong.. 🙂

Museets brickband brukar bli nerpackade för vintern, och Margrethe ställs i ett torrt garage fram till våren. Men denhärgången blir det annorlunda!
Jag har haft turen att hitta en lokal där alla brickband kan ställas ut vinter +sommar – HURRA! Till o med blir det plats för brickor – och kaffeservering och konsthantverk vill jag också ha. Jag är som ett barn inför julafton.

Måste erkänna att även om jag har älskat Margrethe, så är det inte plats med henne i denna plan. Hon är härmed till salu för 6 500 sek, men jag måste ha henne kvar fram till 1 oktober.

Brickband har kommit för att stanna – husvagnar vill alltid rulla vidare.
Med dessa ord önskar Malene & museiintendent Maggie
en fet skördefest och en underbar colorful höst! <3


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *